Priložnosti za vključevanje v projekte evropskega prostovoljstva v Španiji, na Slovaškem, Finskem in v Estoniji.

Nekateri projekti potekajo še pod okriljem programa EVS (European Voluntary Service), ki se počasi zaključuje, nekateri pa že v programu ESC (European Solidarity Corps). Za prostovoljca to v praksi ne spremeni veliko, ker gre le za drug vir financiranja, zato naj vas uporaba obeh izrazov ne zmoti.

Vključite se lahko na 3 dolgoročne prostovoljske projekte, ki potekajo med 7 in 12 meseci ter na 2 kratkoročna projekta, ki bosta trajala 1 mesec.

Udeležba je možna mladim med 17 in 30 let, ki se še niso udeležili EVS oz. ESC projekta. Več informacij o programu

Pregled

Več informacij o vsebini posameznega projekta in prijavi spodaj.

Dolgoročni projekti:

SLOVAŠKA, Zaježka: med marcem in novembrom 2019 (trajanje prostovoljstva po izbiri med 3 in 8 meseci)

FINSKA, Livonsaari: med aprilom in oktobrom 2019

ŠPANIJA, Molino de Guadalmesí: med marcem 2019 in marcem 2020

Kratkoročni projekti:

ESTONIJA, Small Footprint: 21. april do 20. maj 2019.

ESTONIJA, Small Footprint: 19. julij do 21. avgust 2019.

 

Zaježka na Slovaškem

Življenje na kmetiji Sekier, ki je del ekovasi Zaježka. Prostovoljstvo ti ponuja vključitev v življenje na odmaknjenem podeželju, skrb za vrt in domače živali ter možnost učenja gradnje z naravnimi materiali. Svojim prostovoljcem omogočajo, da se vključijo v katero od delavnic, ki potekajo permakulture, osebnem razvoju ali tradicionalnih obrteh, ki se odvijajo v vasi.

Predstavitev prostovoljskega projekta Zaježova

Bivanski pogoji so preprosti, a bivanje v tesnem stiku z naravo podpira povezovanje z letnimi časi. Iščejo osebo, ki je pragmatična in želi delati z rokami, se naučiti uporabljati orodje in razviti veščine za življenje.

Rok za prijavo je 16. 2. preko SPLETNEGA OBRAZCA. Na vprašanje o “sending organisation” odgovorite, da Društvo Preplet.

Andrejina prostovoljska izkušnja v Zaježki.

Livonsaari na Finskem

Skupnost v bližini mesta Turku vabi prostovoljca iz Slovenije, da se skupaj z ostalimi mednarodnimi prostovoljci vključi v skrb za vrt, gradnjo novih hiš, vzdrževanje in razvoj skupne infrastrukture, pripravo lesa, čiščenje, kuhanje, organizacijo dogodkov in gostitev obiskovalcev. Torej, raznoliko in pestro delo, glede na potrebe skupnosti.

Predstavitev projekta Livonsaari

V letu 2018 sta EVS v Livonsariju opravljala 2 prostovoljca iz Slovenije.

Več informacij o življenju prostovoljcev v skupnosti pa tudi na Facebooku.

Rok za prijave je 17. februar 2019 na elektronski livonsaari.evs@gmail.com. Pošljite CV in motivacijsko pismo v angleščini. Udeleženci bodo izbrani do 28. februarja 2019.

Molino de Guadalmesí v Španiji

Molino se nahaja na jugu Španije, blizu Gibraltarja, v neposredni bližini mediteranskega morja. Prostovoljska izkušnja je namenjena učenju sobivanja s spremembami v naravi. Glavno delo mednarodne skupine prostovoljcev bo delo na permakulturnem vrtu, ki bo dopolnjeno z aktivnostmi na drugih področjih.

Predstavitev projekta Molino de Guadalmesi

Rok za prijave je 17. februar 2019 na elektronski voluntariado@molinodeguadalmesi.com. Pošljite CV in motivacijsko pismo v angleščini.

Small Footprint v Estoniji

21. april do 20. maj 2019 – Letak z več informacijami Estonija.pdf. PRIJAVNI OBRAZEC.

19. julij do 21. avgust 2019. – Glavni fokus bo priprava prostora (postavitev vrtnega pohištva, okrasitev kotičkov) za mini festival tjanostnega bivanja, ki se bo odvil v začetku avgusta ter pomoč na vrtu. Skupina bo velika od 12 do 15 ljudi. Prijave na email liina.jarviste(afna)gmail.com.

Prostovoljske priložnosti v evropskih ekovaseh