V sodelovanju z akademskim kiparjem Ljubomirjem Zidarjem smo med 17. in 21. avgustom 2015 organizirali ustvarjalne delavnice ter celodnevno varstvo.

 Tema letošnjega ustvarjanja je bilo Škratje mesto. Zgradili smo hiše za škrate, ki so bile dovolj velike, da smo se v njih igrali tudi sami. Poudarek je bil na spodbujanju samostojne ustvarjalnosti otrok ter medsebojnem sodelovanjem.

 20 otrok je bilo v celodnevnem varstvu, 35 otrok pa se je pridružilo med 10. in 14. uro, da so skupaj gradili in ustvarjali. Škratje mesto je imelo eno ulico, na kateri so stale 4 hiše: lutkarska, astronomska, fotografska in slaščičarska. Otroci so si izbrali svojo “cehovsko” hišo, jo pomagali zgraditi in izdelati vse potrebne pripomočke in rekvizite, da je hiša zaživela.

 Slaščičarji so napekli kup mafinov iz purpena, ki so jih pisano okrasili z barvo ter pripravili lizike velikanke, ki so bile okrašene z volno ter kosi blaga. Niso pa pozabili tudi na izdelavo predpasnikov! Lutkarji so na lesene žlice narisali obraze, jih oblekli in si zamislili predstavo Kralj in pošast, ki so si jo mimoidoči lahko ogledali za samo 3 škratje evre! Astronavti so v svoji hiši imeli ogromno črnih lukenj in so tekmovali, kdo jih lahko več zadane s kometi. Fotografi so si izdelali vsak svoj fotoaparat in vestno dokumentirali dogajanje v mestu. Da pa pestro dogajanje v Škratjem mestu ne bi šlo prehitro v pozabo, so otroci sami pripravili in posneli tudi škratje novice. Skupina otrok je obiskala studio radia Zeleni val, se v živo javila iz studia ter posnela reklamo, drugi pa so se pogovarjali z novinarko Radia Slovenija, ki nas je obiskala pod Boštanjem.

 Barvito škratje mesto je zaživelo po zaslugi naših sponzorjev in donatorjev: Občine Grosuplje, Centra Grajski vrt Boštanj, Pekarne Grosuplje, Pomurskih mlekarn, Lončarstva Dobovšek ter podjetij Jub, Mekol ter Sign-supply. Hvala pa tudi animatorkam, ki so z nasmehom in radoživostjo skrbele, da so otroci uživali v ustvarjanju in igranju.

 Več fotoutrinkov najdete na Facebooku, prisluhnete pa lahko tudi prispevku v radijski oddaji Kulturomat.

sponzorji-2015

Škratje mesto