D. se je udeležila treninga v Švici, ki ga je financirala Movetia.

Konec septembra sem se udeležila treninga grafične facilitacije. Namen tega treninga je bilo urjenje grafičnih spretnosti skozi tematiko življenske poklicanosti in filozofijo IKIGAI.

Udeleženci, ki smo prišli iz številnih držav (Slovenija, Italija, Kosovo, Nemčija, Švica, Bulgarija, Francija, Finska, Litva … ) smo skupaj pod vodstvom izkušene grafične facilitatorke Reke Litvis in njene sofacilitatorke Cecilie Furlan, ki je delila znanje o skupnostnem življenje in držala prostor jutranjim krogom, iz dneva v dan gradili in urili svoje sposobnosti. Prve dneve smo se učili osnov (kako organizirati plakat, da bomo nanj napisali vse kar si želimo, učili smo se risati naslove, okvirje, vizualizacije za ponazarjanje smeri, obraze, čustva, avatarje, osnovne grafične ikone, uporabljati raznolike markerje …), naslednje dni pa smo se preizkusili v grafičnem mentoriranju, risanju svojih in drugih ciljev v prihodnosti in poti kako bomo do njih prispeli. Risali smo tudi odnose z ljudmi, ki jih poznamo in raznolike življenske motive/besede.

Tovrsten trening mi je dal nekaj, kar v letih šolskega pouka pri predmetu likovna vzgoja, nisem prejela. Dal mi je osnove za izražanje misli in znanja skozi grafične podobe in hvaležna sem, da moji zapiski, beležke, plakati nikoli več ne bodo samo linearni.

Fotografije na katerih so ljudje, je slikal Pierre Chesneau.

Zgodilo se je: trening grafične facilitacije v Švici