• ...spoznavanje sebe...

Srečanja za mame, ki si želijo narediti korak zase in k sebi

Ženske iz Madžarske, Slovenije, Italije, Nemčije in Velike Britanije smo se povezale in skupaj ustvarile projekt, da lahko podpremo TEBE. Mamo, ki si vedno prisotna za svojega otroka, ki skrbiš in se razdajaš ter pogosto pozabiš nase. Ustvarile smo trening, kjer se na 4 srečanjih v varnem okolju v družbi drugih mam preko umetniškega ustvarjanja, pogovora in refleksije ponovno povežeš s tem, kar je pomembno zate in narediš prve korake v novo smer.

Pridruži se nam na potovanju k sebi.

PRIJAVA

 

Čemu projekt Mati Narava?

Projekt je zasnovala Madžarka Ági, mama dveh deklic, ker si je želela ustvariti projekt, ki bi ženskam pomagal, da niso zgolj mame, temveč, da je materinstvo nekaj, kar jih podpira v osebnem razvoju, v profesionalni karieri in da uvidijo darove, ki jih prinaša materinstvo.

Preplet in Mati Narava

Lara je videla, kako materinstvo spreminja Darjo in Tino ter njun fokus za delo v društvu, zato je v projekt želela vključiti Društvo Preplet, da bi s tem podprla tudi njun proces.

Srečanja za mame

Junija se je na Madžarskem zgodil trening, kjer je mednarodna projektna ekipa pripravila popotovanje za mame iz različnih evropskih držav. Ženske so raziskovale svojo izkušnjo materinstva, svoje strahove in sanje. Vabljene k ogledu fotografij s treninga! Duh treninga smo prenesli tudi na cikel 4 srečanj za mame.

Namen srečanj je:

  • 4 tedni varnega prostora za deljenje izkušenj,
  • 4 tedni za raziskovanje, kaj je pomembno meni,
  • 4 tedni za ozaveščanje darov, ki mi jih je prineslo materinstvo,
  • 4 tedni za ustvarjalno izražanje,
  • 4 tedni za sproščenost in smeh.

Popotovanje mame

Srečanja sledijo zgodbi Junakovega popotovanja, ki ga je opisal Joseph Campbell, a ga doživljamo skozi izkušnjo mame.

  1. teden : STATUS QUO – Kdo sem jaz kot mama v primerjavi z dekletom, preden sem postala mama?

Raziskovale bomo obdobje pred začetkom materinstva, kakšno je bilo naše doživljanje sebe in sveta, kaj nam je bilo pomembno, kaj je bil razlog, da smo se odločile postati mama? Kakšna je bila naša nosečnost in porod?

  1. teden: POTOVANJE IN SREČANJE Z ZMAJEM – Koga srečujem na svoji poti in kdo me podpira? Kaj so težave s katerimi se soočam?

Potovanje dolgo 1000 kilometrov se začne s prvim korakom. – Lao Tzu

Potovanje je pot v neznano in na tej poti srečujemo mnogo ljudi, znajdemo se v prenekateri situaciji, ki je bila za nas poprej nepredstavljiva. Koga imamo ob sebi? Kdo nam pomaga? Kdo nas zavaja? Kaj je naš zmaj?

Podelile bomo svoje izkušnje, spoznanja in bile druga drugi v nežno podporo.

  1. teden: ČAROBNI NAPOJ – Kaj so darovi, ki mi jih prinaša materinstvo?

Izpraševale se bomo kaj rade počnemo in kaj je tisto, kar nas dela odlične mame. Vzele si bomo čas, da ozavestimo naše darove in spoznale, kako nas ti krepijo in nam dajejo sposobnosti, ki niso pomembne zgolj pri gospodinjskih opravilih temveč tudi v življenju.

  1. teden: POVRATEK V VAS – Kako lahko svoja spoznanja prenesem v vsakdanje življenje?

Običajno gre pravljica tako, da ob povratku v rodno vas junak s seboj nosi modrost, ki jo mora znati predati sovaščanom. Kako boste v svojo novo zgodbo vpletle vaše najbližje, prijatelje in sodelavce, da vas bodo lahko podprli? Ustvarile bomo osebno vizijo za prihodnost in zgradile most, da jo dosežemo.

Od koga?

Srečanja bo vodila Lara Kastelic, ki je aktivno vključena v projekt Mother Nature pri so-ustvarjanju vsebine in vodi delavnice o permakulturi, Zmajevem sanjanju ter prostovoljnem delu v Sloveniji ter tujini.

Za koga?

Srečanje je v prvi vrsti namenjeno mamam. Vendar pa želimo spodbujati raznolikost in učenje, zato lahko vključimo tudi kakšno žensko, ki še ni mama in si želi poglobiti razumevanje izkušnje materinstva.

Kdaj in kje?

4 srečanja med 17:00 in 19:30 uro v galeriji Mestne knjižnice Grosuplje.

Srečevale se bomo ob torkih na sledeče datume: 30.10., 6.11., 20.11., 27.11. Pozor, srečanja ni 13. novembra!

Kaj pa otroci?

Želimo, da so srečanja res čas za mame, ko se lahko posvetijo same sebe, kar si sicer redko zgodi, ko so otroci poleg, zato upamo, da si lahko organizirate varstvo.

Prijava

Prijavite se preko spletnega obrazca do zasedbe prostih mest. Prijava je potrjena s plačilom prijavnine v vrednosti 20€, s čimer si zagotovite mesto na vseh srečanjih.

PRIJAVA

Več informacij drustvo.preplet@gmail.com ali Lara na telefon 031 231 681.

Srečanja sofinancira Občina Grosuplje ter Erasmus+. Srečanja potekajo v sodelovanju z Mestno knjižnico Grosuplje.

Mati Narava – cikel srečanj za mame