Osmega aprila obeležujemo svetovni dan Romov. Ta dan je bil izbran davnega leta 1971 na prvem svetovnem kongresu Romov v Londonu. Romi so ena največjih manjšin v Evropi. Kljub temu se zdi, da se včasih pretvarjamo, da ne obstajajo.

Tudi v Grosuplju se bomo spomnili vseh Romov, ki so že desetletja del naše skupnosti. Pod okriljem projekta Skupaj za znanje, ki ga vodi Center šolskih in ob šolskih dejavnosti bomo v mesecu aprilu organizirali dejavnosti, s katerimi bomo predstavili Rome in njihovo življenje lokalnemu prebivalstvu. Načrtujemo Romski etno večer, pripovedovanje romskih pravljic za otroke, kuharske delavnice, predstavo senčnega gledališča, projekcijo filma in okroglo mizo.

Pri izvedbi in organizaciji dogodkov nam pomaga vrsta institucij tako lokalnega kot širšega okolja. Sodelujemo z Mestno knjižnico Grosuplje, Kulturnim domom Grosuplje, Medgeneracijskim centrom Skupna točka Grosuplje, OŠ Louisa Adamiča, Vrtcem Kekec, Pedagoškim inštitutom in s Prepletom – društvom za ustvarjalno skupnost.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite in s svojo prisotnostjo prispevate k bolj vključujoči, strpni ter sočutni skupnosti.

Kuharske delavnice (za romske in neromske starše)

(3.4.2018 ob 10:00, Zlati kotiček v Mercator centru)

Pravljična ura za otroke: Romska zabava

(3.4.2018 ob 17:30, Mestna Knjižnica Grosuplje)

Zverinice iz Rezije, senčna predstava

(10.4.2018 ob 9:30, Zlati kotiček v Mercator centru)

Etno večer z Andrejem Rozmanom Roza

(16.4.2018 ob 18:00, Mestna Knjižnica Grosuplje)

Dnevi romske kulture v Grosuplje