Mladim med 18 in 25 let nudimo priložnost, da se udeležijo mladinske izmenjave, ki bo potekala med 28. julijem in 8. avgustom na Nizozemskem. Več informacij na spletni strani ekovasi Bergen, prijave pa na mail drustvo.preplet@gmail.com do 21.maja.

Projekt financira evropski program Erasmus+ in udeleženci imajo krite stroške potovanja, nastanitve, hrane in programa.

gaia-wheelIzkušnja ekovasi

Mladinska izmenjava bo potekala v prvi ekovasi na Nizozemskem. Ekovas je skupnost in obenem primer trajnostnega načina življenja. Skozi praktične aktivnosti se bodo udeleženci seznanili z naravno gradnjo in vrtnarjenjem. Izkusili bodo veliko inovativnih socialnih orodij, ki služijo povezovanju skupine, razvijanju skupnih projektov ter učinnkovitemu odločanju.

Izmenjavo bodo vodili izkušeni mladinski delavci iz sodelujočih držav ter prebivalci ekovasi. To ni trening, ampak skupno raziskovanje, ki ga boste so-oblikovali tudi udeleženci. Dizajn izmenjave sloni na mednarodnem izobraževanju o načrtovanju ekovasi Ecovillage Design Education, zato bomo tudi na izmenjavi obravnavali 4 dimenzije trajnostnega razvoja: ekologijo, socialo, ekonomijo in kulturo.

erasmus

Mladinska izmenjava na Nizozemskem

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja