GOZDNE POČITNICE

22. julij – 26. julij SPREJEMAMO PRIJAVE

29. julij – 2. avgust SKUPINA JE POLNA

PRIJAVA

INFORMACIJE O LOKACIJI IN VSEBINI GOZDNIH POČITNIC

Termin 1: 22. julij – 26. julij

Termin 2: 29. julij – 2. avgust

Lokacija: v fazanariji na Selih (Šmarje-Sap)

Za otroke med 5. in 12. letom.

Celodnevno varstvo med 7:00 in 16:00 uro.

DEJAVNOSTI

V družbi vrstnikov bodo mladi nadebudneži lahko uživali v igri in spoznavanju pristne narave. Mimogrede bomo obiskali gozdni potoček, zakurili ogenj, naredili kakšen lok ali pa splezali na drevo. Na pomoč nam bo priskočil skavt David, da bomo lahko gradili čisto prave bunkerje. Otroci se bodo naučili varno uporabljati orodje (nož in žaga) in vezati različne vozle. Sledili bomo otroški radovednosti in lakoti ter na ognju skupaj pripravili kaj okusnega za pod zob.

Za mnoge otroke so gozdne počitnice ena redkih priložnosti, ko se srečajo tudi s tveganimi dejavnostmi, kot je uporaba noža in žage. Tega se zavedamo, zato otrokom natančno predstavimo, kako se ta orodja uporabljajo in kakšni so varnostni ukrepi. Naše mnenje je, da je izjemnega pomena, da imajo otroci možnost takšnih dejavnosti, ker s tem preizkušajo lastne meje in se naučijo obnašati v tveganih situacijah, kar so izjemno pomembne izkušnje za kasnejše življenje. Tudi plezanje po drevesih in hoja po neravni podlagi je pomemben del razvijanja motoričnih spretnosti otrok.

VREME

Gozdne počitnice potekajo v vsakem vremenu. Kot pravijo Skandinavci, ki so znani po tem, da imajo otroke vedno zunaj: “Ni slabega vremena, je le slaba oprema”. Če pa nas bo vendarle ujelo kako slabo vreme, se bomo pred dežjem lahko umaknili pod streho kozolčka na fazanariji oz. si postavili začasno streho v gozdu.

Naša izkušnja je, da če so otroci primerno oblečeni za dež (škornji, nepremočljiva jakna, dežne hlače), potem se jim v lužah in blatu odpre nov svet, ki nudi ogromno veselja.

PROSTOR

Fazanarija je prostor, ki ga upravlja Lovska družina Grosuplja in kot že samo ime pove, tam skrbijo za fazane, ki pa jih pripeljejo šele v jesenskem času. Fazanarija je le 2 minuti oddaljena od avtocestnega izvoza Šmarje, pa vendar se nahaja sredi gozdov in travnikov, kar je odlično izhodišče za naše dogodivščine.

Na prostoru ni tekoče vode in elektrike, vendar pa nam je na voljo deževnica za umivanje rok in preprosto stranišče. Pitno vodo bomo nosili s seboj.

HRANA

Za kosila bo poskrbljeno in nam jih bodo vsak dan pripeljali. Za zajtrk in malico bo poskrbljeno.

Program gozdnih počitnic:

  • 7.00 – 8.30 sprejem otrok, risanje, namizne družabne igre, aktivnosti po željah otrok
  • 9.00 ZAJTRK
  • 9.30 – 13.00 prosta igra v gozdu z vmesno sadno malico
  • 13.00 KOSILO
  • 13.00 – 15:00 vodena aktivnost (ustvarjanje z glino, glasbena delavnica, znanost v gozdu)
  • 15.00 – 16.00 MALICA in odhod domov

CENA

22. julij – 26. julij počitnice po redni ceni (izvedba v primeru dovolj prijav do 21.6.)

Cena na otroka za celodnevno varstvo znaša za gozdne počitnice 130€/cel teden.

Nudimo tudi različne POPUSTE:

– Za vsakega dodatnega otroka iz družine 10 € popusta na tedensko udeležbo.

– Popust v višini 10 € za vsakega otroka, ki se je varstva udeležil že lansko leto.

Če vam je ta cena v izziv, se lahko dogovorimo za plačilo v več obrokih.

29. julij – 2. avgust počitnice sofinancirane s strani občine

Cena na otroka za celodnevno varstvo znaša 40€ na teden.

Cena vključuje:

  • hrano (zajtrk, dopoldanska malica, kosilo, popoldanska malica),
  • strokovno vodenje v manjših skupinah (en odrasel na 6 otrok).

Cena ne vključuje prevoza otrok na lokacijo – za to poskrbite starši sami.

Rezervacija je potrjena s plačilom celotne akontacije na TRR društva v 5 delovnih dneh. V primeru neplačila, bomo vaše mesto prepustili osebi na čakalni listi.

Račun prejmete po opravljeni storitvi.

PRIJAVA

ODJAVE

Plačano prijavnino v celoti vrnemo v primeru upravičene odpovedi (zdravniško potrdilo), če prijavo odpoveste do vključno 14 dni pred začetkom počitnic.

Za odpoved prijave v roku manj kot 14 dni pred začetkom počitnic (tudi z zdravniškim opravičilom) prijavnine ne vrnemo, si pa lahko v primeru nezmožnosti udeležbe sami organizirate zamenjavo.

Organizatorji si pridržujemo pravico do spremembe programa ali odpovedi delavnic in/ali varstva v primeru premalo prijavljenih. V tem primeru vam v celoti vrnemo vplačano prijavnino.