9. – 13. julij v fazanariji na Selih (Šmarje-Sap).
Za otroke med 5. in 12. letom.
Plačljivo celodnevno varstvo med 7:00 in 16:00 uro.

PRIJAVA

DEJAVNOSTI

V tem šolskem letu smo na tedenskih gozdnih raziskovalnicah dobili nove ideje in navdih za aktivnosti v gozdu. V družbi vrstnikov bodo mladi nadebudneži lahko uživali v igri in spoznavanju pristne narave. Saj veste: drevesa, živali male in velike, kamni, veje, gobe in rastline. Mimogrede bomo obiskali gozdni potoček, zakurili ogenj, naredili kakšen lok ali pa splezali na drevo. Zgradili bomo kakšen bunker ali bivak, pa verjetno gugalnico in še kaj. Otroci se bodo naučili varno uporabljati orodje (nož in žaga) in vezati različne vozle. Sledili bomo otroški radovednosti in lakoti ter na ognju skupaj pripravili kaj okusnega za pod zob (peka hrenovk, kruha ipd.).

Za mnoge otroke so gozdne počitnice ena redkih priložnosti, ko se srečajo tudi s tveganimi dejavnostmi, kot je uporaba noža in žage. Tega se zavedamo, zato otrokom natančno predstavimo, kako se ta orodja uporabljajo in kakšni so varnostni ukrepi. Naše mnenje je, da je izjemnega pomena, da imajo otroci možnost takšnih dejavnosti, ker s tem preizkušajo lastne meje in se naučijo obnašati v tveganih situacijah, kar so izjemno pomembne izkušnje za kasnejše življenje. Tudi plezanje po drevesih in hoja po neravni podlagi je pomemben del razvijanja motoričnih spretnosti otrok.

Kaj smo počeli lani?

VREME

Gozdne počitnice potekajo v vsakem vremenu. Kot pravijo Skandinavci, ki so znani po tem, da imajo otroke vedno zunaj: “Ni slabega vremena, je le slaba oprema”. Če pa nas bo vendarle ujelo kako slabo vreme, se bomo pred dežjem lahko umaknili pod streho kozolčka na fazanariji oz. si postavili začasno streho v gozdu.

Naša izkušnja je, da če so otroci primerno oblečeni za dež (škornji, nepremočljiva jakna, dežne hlače), potem se jim v lužah in blatu odpre nov svet, ki nudi ogromno veselja.

PROSTOR

Fazanarija je prostor, ki ga upravlja Lovska družina Grosuplja in kot že samo ime pove, tam skrbijo za fazane, ki pa jih pripeljejo šele v jesenskem času. Fazanarija je le 2 minuti oddaljena od avtocestnega izvoza Šmarje, pa vendar se nahaja sredi gozdov in travnikov, kar bo odlično izhodišče za naše dogodivščine.

Na prostoru ni tekoče vode in elektrike, vendar pa nam je na voljo deževnica za umivanje rok in preprosto stranišče. Pitno vodo bomo nosili s seboj.

HRANA

Za kosila bo poskrbljeno in nam jih bodo vsak dan pripeljali. Za zajtrk in malico bomo poskrbeli sami.

URNIK

• 7.00 – 8.30 sprejem otrok, risanje, namizne družabne igre, aktivnosti po željah otrok
• 9.00 ZAJTRK
• 9.30 – 13.00 prosta igra v gozdu z vmesno sadno malico
• 13.00 KOSILO
• 13.00 – 15:00 prosta igra
• 15.00 – 16.00 MALICA in odhod domov

CENA IN PRIJAVA

Cena na otroka za celodnevno varstvo znaša za gozdne počitnice 130€/cel teden ali 30 €/dan.

Nudimo tudi različne POPUSTE:
– Za vsakega dodatnega otroka iz družine 10 € popusta na tedensko udeležbo.
– Popust v višini 10 € za vsakega otroka, ki se je varstva udeležil že lansko leto.

Če vam je ta cena v izziv, se lahko dogovorimo za plačilo v več obrokih.

Cena vključuje:
– hrano (zajtrk, dopoldanska malica, kosilo, popoldanska malica),
– strokovno vodenje v manjših skupinah (en odrasel na 6 otrok).

PRIJAVA

Cena ne vključuje prevoza otrok na lokacijo – za to poskrbite starši sami.
Rezervacija je potrjena s plačilom celotne akontacije na TRR društva.

ODJAVE

Akontacijo oz. plačilo vrnemo v primeru upravičene odpovedi (zdravniško potrdilo).

Za odpovedi brez zdravniškega opravičila do vključno 14 dni pred začetkom počitnic zaračunamo administrativne stroške v višini 20€, v primeru nadaljnjih odpovedi pa kotizacijo zadržimo v celoti. Seveda pa lahko v primeru nezmožnosti udeležbe sami organizirate zamenjavo.

Organizatorji si pridržujemo pravico do spremembe programa ali odpovedi delavnic in/ali varstva v primeru premalo prijavljenih. V tem primeru vam v celoti vrnemo vplačano kotizacijo.